3 tips bij het uitzoeken van een internetabonnement

Zonder internetabonnement is het leven thuis bijna niet meer draaglijk te noemen. Denk maar eens aan leven zonder streamingsdiensten, wifi, smart apparaten en internet op je computer. Daarom is de aanwezigheid van een internetverbinding net zoiets geworden als het hebben van stroom: een soort primaire levensbehoefte. Niet alleen wil je er een hebben, hij moet het ook naar behoren en naar wens doen. En dat schort er nog wel eens aan, zeker als je internetgebruik na verloop van tijd toeneemt, maar je internet abonnement hetzelfde blijft. Daarom geven we een aantal waardevolle tips voor het uitzoeken van een nieuw internet abonnement.

Breng je internetgebruik goed in kaart

Het allerbelangrijkste bij het vinden van een nieuw, passend internet abonnement, is weten wat het internetgebruik is waarvoor je een abonnement zoekt. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat je nodig hebt. Als er iemand in huis die wil kunnen online gamen, dan is een downloadsnelheid van minimaal 100 tot 150 Mbps al noodzakelijk. Zeker als anderen ook nog tegelijkertijd van het internetgebruik wil kunnen maken. Als dat niet het geval is, kun je het volgende rekensommetje toepassen: voor één gebruiker die een beetje wil kunnen streamen en internetten is 30 Mbps wenselijk, voor elke extra gebruiker tel je er 20 Mbps bij op. Zo kun je met een een- of tweepersoons huishouden vaak in principe af met een goedkoop internet abonnement.

Overweeg de verschillende types internetverbinding

Daar moet dan wel weer bij gezegd worden dat een goedkoop internet abonnement doorgaans DSL- internet betreft. Dat is het minst snelle en minst stabiele type internetverbinding, wat nog steeds niet betekent dat het niet gewoon kan voldoen voor je. Maar het is wel belangrijk om in het achterhoofd

te houden, net als het feit dat er snelheidsverlies optreedt tussen de wijkcentrale en je woning dat groeit met afstand. Zorg dus dat je weet welke snelheid daadwerkelijk haalbaar is bij jou thuis.

Kabelinternet is een flink stap omhoog qua potentiële snelheid en zeker ook qua stabiliteit, maar is wel meteen flink duurder. Glasvezel internet biedt de hoogste snelheden, de beste stabiliteit en uploadsnelheid die net zo hoog is als de downloadsnelheid, maar dat is nog niet op alle adressen beschikbaar.

Check de reviews

Ook waar het op internetproviders aan komt, is het altijd een goed idee om reviews te lezen. De ene aanbieder is de andere niet wat betreft dienstverlening en serviceniveau. Zeker de goedkopere aanbieders staan er vaak matig op wat betreft de reviews. Als je een of meerdere internet abonnementen op het oog hebt, check dan voordat je iets afsluit wat gebruikers die je zijn voorgegaan erover zeggen. Herken je daar terugkerende problemen in die jou ook kunnen gaan irriteren, kijk dan vooral even verder naar een betere aanbieder. Want ook met het juiste abonnement maar een slechte internetprovider kan het een tegenvaller worden, en dat is zonde van je geld en je energie.

Dus als jij ook je tijd online op een plezierige manier wilt besteden, zorg er dan voor dat je internet abonnement past bij de behoeftes van je huishouden. Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten kan daar haaks op staan. Natuurlijk is het leven duur geworden, maar op een primaire levensbehoefte zoals internet moet je niet te veel willen besparen.


No Comments Yet

Comments are closed

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.