Op zoek naar een recept voor verse tomatensoep? Maak thuis verse tomatensoep maken met tomatenpuree!
Als je tijdens de koude wintermaanden denkt aan een mooie winterse soep, dan denk je traditioneel gezien misschien het snelst aan een erwtensoep. Vergis je echter niet, een mooie verse tomatensoep met tomatenpuree kan heerlijk stevig zijn en is zodoende perfect geschikt om te serveren rond het einde van het jaar.
Het mooie van tomatensoep is dat je de soep zo gezond kunt maken als je zelf wil – soep uit blik bevat vaak heel veel suiker! – en bijna iedereen lust ‘m. Met een goed recept voor tomatensoep bij de hand is het bovendien ook geen moeilijke soep om thuis te bereiden. Mocht je dus twee linker handen hebben in de keuken, dan hoef ook jij je geen zorgen te maken met ons recept voor verse tomatensoep met tomatenpuree.
Tomatensoep met tomatenpuree
Dit is misschien wel de makkelijkste soep die je ooit zult maken. Grote kans ook bovendien dat het de snelste soep is die je ooit hebt gemaakt, want in een kwartiertje a twintig minuten kun je namelijk uitserveren. Ideaal dus voor als je in de ijzige decembermaand uit werk komt en geen zin hebt om uitgebreid te koken.
Hoeveel tomatenpuree in soep? Bekijk hieronder de ingrediënten:
Ingrediënten voor 2 personen
- 10 trostomaten á ongeveer 800 gram totaal
- 1/2 blikje tomatenpuree geconcentreerd
- 1 blokje groentebouillon
- 1 witte ui
- 2 knoflookteentjes
- Verse basilicumblaadjes
- Half theelepeltje cayenne- of chilipeper – of meer naar smaak
- Peper en zout – toevoegen naar smaak
- Desgewenst: soepballen, gemaakt van 100 gram gehakt, 2 el paneermeel, zout en peper, en eventueel wat sambal manis of oelek naar smaak
Extra’s
- Verse basilicumblaadjes
- Croutons
- Stokbroodje
- Kruidenboter
- Tabasco
- Mooi wijntje
- Olijfolie
Bereidingswijze
Was de tomaten en snijd ze in fijne blokjes. Snijd vervolgens de ui in grove stukken en maak de knoflook fijn. Bak dit alles in een beetje olijfolie aan met behulp van een koekenpan.
Dezelfde tomaten, ui en knoflook mag je hierna in de blender gooien en aanvullen met zo’n 5/6 verse basilicumblaadjes. Maal de ingrediënten fijn met de blender en giet het hierna over in een middelgrote pan. Laat het geheel nu koken en voeg al roerend het bouillonblokje en de tomatenpuree toe. Breng de soep op smaak door peper en bijvoorbeeld cayennepeper toe te voegen, en eventueel nog wat zout of een stukje bouillonblok.
Heb je ervoor gekozen om soepballetjes te maken? Voeg deze toe aan de pan en laat de soep nog een minuut tien koken. Vind je de soep te dik? Voeg wat water toe. Heb je de soep liever iets dikker, kook dan langer door.
Als de soep klaar is dan serveer je deze in een soepkom. Voeg wat een scheutje olijfolie, enkele verse basilicumblaadjes en croutons toe aan de soep, en serveer het stokbroodje met kruidenboter ernaast. Wil je de soep toch nog iets pittiger? Sprenkel er wat Tabasco op.
Eet smakelijk!